Valg af Elektronisk Fakturahåndtering: 3 vigtige huskeregler

Når man som økonomiansvarlig skal ud og se på en Elektronisk Fakturahåndtering løsning til bogholderiet, er der mange ting man skal have i mente. Det kan godt være en lang og kringlet process, hvis man ikke har sat sig nogle specifikke krav og ideer om hvad man søger, når man skal ud og optimere.

For at gøre denne process nemmere for dig som økonomiansvarlig, har vi derfor samlet 3 simple, men vigtige, huskeregler som man skal have i mente når man skal ud og vælge en løsning. 

Vælg eksternt 

Der er mange systemer og programmer til fakturahåndtering, hvor nogle ligner hinanden og andre overhoved ikke. Det kan derudover godt være en langsigtet beslutning at få integreret en elektronisk fakturahåndterings løsning, så derfor er det vigtigt at alle aspekter bliver taget til efterretning. Men når beslutningen om at få integreret en Elektronisk Fakturahåndterings løsning er faldet på plads, handler det om at finde den rigtige udbyder. Her er det essentielt at der vælges en ekstern løsning, og ikke et tilkøb gennem det etablerede ERP-system

Men hvorfor det? Fordi regnskabsafdelingen skal kunne optimere sig senere i vækstprocessen i virksomheden. For at optimere sig, skal man kunne udskifte løsninger. Derfor, ved at få en ekstern løsning til ERP-systemet, kan ERP-systemet skiftes ud hvis dette ikke længere er optimalt. Hvis man har en sammenhængende løsning, er det ikke kun økonomisystemet der skal udskiftes, men også Eletronisk Fakturahåndterings løsningen. Derfor, hvis regnskabsafdelingen senere skal optimeres, skal der vælges en ekstern partner til Elektronisk Fakturahåndtering. 

Vælg cloud baserede løsninger

En cloud baseret løsning betyder at alle ens aktiver ligger online, og er tilgængeligt for alle med adgang. Hvis man tager udgangspunkt i Elektronisk Fakturahåndterings løsning, så betyder det at alle ens fakturaer ligger i skyen, når de bliver sendt til og fra godkendelse. Det betyder også, at hvis man har adgang til løsningen, kan man sende fakturaer til godkendelse fra lageret, produktionen, ledelse osv. ind til bogholderen. Hvis virksomheden har brand, tyveri eller andet, forsvinder fakturaerne ikke, selvom computeren gør. Dertil kan man også sige at når det hele er online, forsvinder fakturaerne heller ikke, som de kan gøre når de bearbejdes manuelt. Det er derfor vigtigt at man vælger en Elektronisk Fakturahåndterings løsning som er cloud baseret. 

‘Plejer’ – han er død

Det kan være svært, ikke kun at få valgt selve systemet, men også at få medarbejderne til at tage godt imod det. Derfor er det vigtigt, hvis man som regnskabsafdeling skal optimeres, at man gør opgør med ‘plejer’. Ofte har man som bogholder, altid arbejdet i bogholderiet på en bestemt måde, men ved at få digitaliseret afdelingen, gør man oprør med ‘plejer’ – for hvis man skal optimere sig, så er ‘plejer’ altså død. Et andet vigtigt aspekt er at huske at have sine medarbejdere i fokus, når man ændrer på arbejdsmetoder og struktur i sin afdeling. Det er derfor vigtigt at medarbejderne opnår en ny rutine, så man får det bedste resultat, når man har integreret den nye løsning. 

Der er mange løsninger og systemer derude, men vi mener at disse tre huskeregler er vigtige, når man skal ud og optimere sin regnskabsafdeling med et Elektronisk Fakturahåndterings løsning. 

Vil du gerne læse mere om hvordan man går fra en manuel til elektronisk regnskabsafdelingen? Så læs vores blogindlæg om dette her.

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vælg dit økonomisystem herunder

Hvordan fungerer Elektronisk Fakturahåndtering med dit økonomisystem?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.