Hvorfor digitalisere?

Kashigo Wine Mixer (1)

Man siger at et nyt år er lig nye muligheder. Igennem det sidste årti (læs her 2010’erne), har teknologien i verden ændret sig markant. For at sætte det i perspektiv kan man sige at i 2010 havde alle en iPhone 4 (altså omkring 6-7 ‘generationer’ siden), Instagram blev lanceret i 2010 og mange andre store ting, som har ændret den måde vi ser og agerer på i dag. Teknologien det sidste årti har gjort at mange virksomheder kan skære ned i det manuelle arbejde, og herved spare værdifuld tid og penge. Her er 3 grunde til at 2020 skal være året hvor din virksomhed skal begynde at digitalisere jeres arbejdsopgaver.

Mennesker fejler, systemer gør ikke

Et gammelt ordsprog hedder “Det er menneskeligt at fejle”, men menneskelige fejl kan have store konsekvenser for din virksomhed. Det smarte ved at digitalisere din virksomhed fx i økonomiafdelingen eller administrationen, er at du undgår mange af de fejl som normalt ville opstå i en manuelt drevet virksomhed. Derfor vil du ofte fjerne de menneskelige fejl i dine daglige arbejdsopgaver ved at digitalisere.

Digitalisering betyder mindre papir

I en tid hvor det er ‘hipt’ og også meget vigtigt for virksomheder at være bæredygtige, er det vigtigt at være en del af dem som brænder igennem. Dette betyder både noget for virksomhedens omdømme, CSR og som i sidste ende påvirker salget. Derfor er det både vigtigt for virksomhedens effektivitet, men også for moralens skyld at blive digitaliseret. 80% af alle virksomheder bruger digital håndtering af faktura Mere end

80% af danske virksomheder bruger digital håndtering af fakturaer.

Dette er, kort fortalt, et program som optimerer hvordan man som virksomhed bogfører og arbejder med fakturaer, ved at gå fra manuelt arbejde til at digitalisere hele bogføringssystemet. De fleste virksomheder uden denne løsning bruger meget tid på at printe fakturaer ud, få den underskrevet og godkendt af de rette medarbejdere og til sidst scanne den ind. Hertil skal der også sættes i mente at der skal skrives FIK-koder, at nogen fakturaer forsvinder og at nogle fakturaer ikke dukker op igen, og derfor ikke bliver betalt.

Men det kender du som økonomimedarbejder vel alt til. Irritationen ved at man efter 2 måneder finder den faktura som man har ledt efter, og at den nu ligger og venter på sig med en rykker. I det lange løb kan dette være ekstremt omkostningsfuldt, samtidig med at man som virksomhed sidder med unødvendigt meget manuelt arbejde. Spørgsmålet er om 2020 er året hvor I skal digitalisere jeres bogholderi?

Hvis du vil vide mere om hvordan du digitaliserer dit manuelle bogholderi, så læs vores blogindlæg her.

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vælg dit økonomisystem herunder

Hvordan fungerer Elektronisk Fakturahåndtering med dit økonomisystem?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.